Jdi na obsah Jdi na menu
 


referát Nového měsíce

4. 5. 2012

HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ POSTAVY: Bella, Jackob, Edward, rodina Cullenových (Carlisle, Esmé, Alice, Jasper, Emmett a Roseli), Victoria, Sam Uley a jeho přátelé, Charlie, Billi a Volturiovi

Bella Swanová je ve Forks už skoro rok a blíží se její osmnácté narozeniny. Tráví je jak jinak než s Cullenovými. Při rozbalování dárků se Bella omylem řízne o balící papír. I přesto, že ukapne pouhá kapička krve Jasper se na Bellu pokusí vrhnout, ale díky Edwardové rychlé reakci se nic nestane
Pravděpodobně i kvůli této nehodě jí Edward při procházce lesem oznámí, že jejich vztah končí, protože to pro ni není bezpečné. Celá rodina Cullunových odjíždí a není po nich ani památky. Bella se s Edwardovým odchodem velmi špatně vyrovnává. Vůbec nejí a s nikým nekomunikuje. je jako "tělo bez duše". Její chování se trošku změní, až jí Charlie po několika měsících pohrozí tím, že jestli nezačne zvonu žít, tak jí pošle zpátky za její maminkou na Floridu.
Při projížďce svým náklaďáčkem narazí na dvě staré motorky, které jsou připraveny na odvoz do sběrny. Bella si motorky vezme a rozhodne se jet za svým kamarádem Jackobem, který se vyzná v automechanice. Společně zpravují motorky každý den a začínají se více sbližovat. Bella začíná znovu dostávat chuť do života díky Jackobovi. Jackob se jí také svěří s tím, že se bojí Sam Uleyho a jeho gangu, který už dostal dva jeho dobré přátele.
Po jednom kině, kde byla Bella spolu s Jackobem, jí Jackom zavolá, že mu není dobře a chvíli se nebudou stýkat. Belle se stýská a po týdnu začne naléhat, aby se už viděli, ale Jackob se začne chovat divně. Ukáže se, že se přidal k Samovu gangu. Rád by Belle vše vysvětlil, ale nemůže z neznámého důvodu. Bella si uvědomí, že Jackob se stal vlkodlakem. Vlkodlak dokáže jako jediný dokáže vzdorovat upírům a je také jejich největší přirozený nepřítel. Poté, co na to Bella přišla, začne se kamarádit se celým Samovým gangem, kteří se říkají ochránci, podle toho, že chrání území před upíry. Tentokrát to však nejsou Cullenovi, před kterými území chrání, ale před Victorií, družkou Jamese, kterého Edward zabil v prvním díle.
Protože Bella viděla jak Sam a ostatní skáčou z útesů, chce si to také vyzkoušet. Při tom ji uvidí Alice (která dokáže vidět do budoucnosti). Myslí si, že Bella páchá sebevraždu a shodou náhod se to dozví také Edward, který si myslí, že je Bella mrtvá. Rozhodne se vyprovokovat tvz. upírskou, královskou rodinu Volturiů, která žije v Itálii, aby zabili Edwarda.
Alice přijede do Forks, aby se přesvědčila, že Bella zemřela, ale najde ji živou a zdravou. Začne boj s časem. Alice s Bellou se vydají do Itálie, aby Edwarda zachránili. To se jim nakonec povede, ale protože Volturiovi chtějí, aby Bella buď zemřela, nebo aby jí proměnili na upíra. Edward na to nechce přistoupit. Ale Alice ukáže Arovi (nejvyšší upír "král") budoucnost, kde je Bella upírkou. Tak jsou všichni propuštěni a jedou domů.
Cullenovi se pět vrátí do Forks a Edward zůstává s Bellou. Kamarádství mezi Bellou a Jackobem končí, protože Edward a Jackob se nemají rádi. Bella nechá celou rodinu Cullenových hlasovat o její proměně. Hlasování dopadne kladně a Bella se domluví s Carlailem, že ji promění po maturitě.

 

Mě teda připadal nejlepší 4 a 1 díl ale dobrý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář